האם יש גן עדן לחיות?

שאלה:

מה קורה שהחיות נפטרות? מהיצור הכי קטן ליצור הכי גדול? הרי זה נשמה. האם יש להם גם גן עדן?

תשובה:

לבעלי חיים אין נשמה אלא רק נפש חיונית – של עצם הקיום, והיא שייכת רק כאן לעולם הזה, אין להם שום קשר עם עולמות עליונים יותר [למעט גלגולי נשמות שהתעברו בבעלי חיים, שזה משהו אחר לגמרי והם אינם נפש הבעל חי עצמו]. כך שאחרי מותם לא נשאר מהם שום דבר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה נושא אחר, שיש ניצוצות הקדושה במאכלים שצריכים להתקן, זה נושא בעולם הזה לא קשור לנשמות ועניני העולם הבא.