תשלום וועד הבית לשכנים שעדיין לא הגיעו לדור

שאלה:

לגבי נכס חדש שעוד לא נכנסנו אליו ומתקשרים מוועד הבית לשלם חשמל תחזוקה למדרגות וכו' על 4 חודשים שכבר רוב הדיירים נכנסו לגור בבנין .שאלתי האם יש היכי תמצי לחייב אותנו לשלם? רב תודות לרבנים

תשובה:

שלום וברכה,

בניין חדש שעדיין לא נכנסו כל הדיירים לבניין, שכנים שלא קיבלו מפתח מהקבלן נחשב שהדירה שייכת לקבלן. אם כבר קיבלו כולם מפתחות של הבניין, הדיירים שלא נכנסו חייבים לשלם הוצאות החזקה – ביטוח מעלית והוצאות תחזוקה קבועה. ואינם חייבים לשלם הוצאות שוטפות – ניקיון וחשמל.

שכן שקיבל מפתח והגיע לעשות שיפוצים חייב לשלם מלא ככל הדיירים.

בהצלחה.