שילוח הקן

שאלה:

ציפור בנתה קן בחלון בחדר ילדים והטילה ביצה. לפי מה שהבנתי ניתן לקיים כמה פעמים שילוח הקן כשלא זוכים בביצה ורק משלחים כל פעם את האם או גם אם לזכות בביצה להמתין לעוד ביצה… השאלה האם ידוע על מחלות וכדומה שמצד שני עדיף לזרוק את הקן משמרתם מאוד לנפשותיכם

תשובה:

שלום וברכה

אומרים שהדבר מביא חיידקים, אינני חושב שכדאי להשאיר, ולא נהגו כך לעשות אלא לזכות כפי הצורה הטבעית של המצוה שענינה שאדם זוכה בביצים לעצמו, ובזה מסיימים.