מכירת בגדים עם מותג מזוייף

שאלה:

שלום יש לי שאלה אם אני מוכר מותג חיקוי ואני מודיע לקונה שזה חיקוי ומוכר אותו במחיר יותר מוזל מ המחיר ה אורגינל האם זה אסור ?

תשובה:

שלום וברכה,

מצד הלקוחות – אם אתה מודיע ללקוח שהמותג אינו מקורי, והמחיר מוזל ממחיר מקורי – אין איסור.

אלא שמול החברה של המותג יש איסור של הפרת זכויות יוצרים כאשר אתה משתמש במותג של חברה מסוימת. אולם אם המותג המקורי שייכת לגויים, יש להקל.

בהצלחה.

מקורות:

שימוש בשם של חברו ראה דברי מלכיאל ח”ג סימן קנז שדן שאחד שקיבל רשיון מהממשלה לשווק מים מתוקים, ובא חברו והקים מפעל כמותו ומשווק מים תחת הרשיון של הראשון, ואסר הדברי מלכיאל משום שפוגע בסחורה שלו.

לדעת מרן הגרי"ש בגוי יש להקל בהפרת זכויות יוצרים, מאחר ושימוש בתוכנה של גויים לא נחשב גזל, אלא הפקעת הלוואתו שמותרת בגוי.