לגבי המצווה לשמוע בקול חכמים

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

כתוב בתורה כך:ועשית על פי הדבר אשר יגידו לך מן המקום ההוא אשר יבחר יהוה ושמרת לעשות ככל אשר יורוך

חשבתי לחדש על פי מה שנאמר בפסוק שיש מצווה מהתורה לשמוע בקול חכמים רק בזמן שבית המקדש קיים אבל בגלות כאשר מקיימים מצוות דרבנן לא מקיימים מצווה מהתורה לשמוע בקול חכמים מה אתם אומרים?

תשובה:

יש עוד מצוה של לא תסור מכל אשר יגידו לך ימין ושמאל, ובזה הרי לא כתוב "מן המקום"…