רכב ששייך לאבא ונרשם על שמו של הבן

שאלה:

אבא קנה אוטו על שם הבן שלו (בגלל שהוא בעצמו לא יכל לקנות על השם שלו אז עשה על שם הבן לו יוסי) יוסי. והאבא השתמש בו. אחרי כמה שנים האבא נפטר הבנים האחרים שלו טוענים שצריך למכור את האוטו ולחלק את כל הכסף לכל האחים בדין ירושה
יוסי טוען שהוא קנה מאבא את האוטו הזה בלי מסמכים בלי עדים. האחים טוענים שעל עוד אין מסמכים רשמיים שהוא קנה מאבא שלו אז הוא חייב לחלק את הכסף של האוטו

תשובה:

אם הבן מודה שהאבא רשם על שמו, אבל לא היה שלו ורק ואחר זמן קנה הבן מהאבא, על הבן להביא ראיה שקנה כיון שאין לו שטר ולא חזקה, והרישום שרשום על שם הבן איננה ראיה כיון שהבן מודה שהרישום מתחילה לא היה עבורו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סו"ס ס בדין רשם שטר על שם חברו. וראה את כל פרטי הדין בערוך נשלחן שם, ומשם תלמד לכל הנ"ל.