ללכת לכמה קברים באותו ביקור

שאלה:

אם בחודש אני עולה לקבר של אבא אפשר לעבור אצל סבתא ועוד כמה נפטרים ולהדליק להם נר.? או שהנשמה יורדת וזה מפריע ? יש לי מצפון

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הוא שכאשר הולכים לקבר של ההורים לא הולכים באותו ביקור לעוד קבר, כי זה לא כבוד להורים שכך נראה כאילו באת לאבא רק בדרך אגב יחד עם עוד כמה…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. המשנה ברורה כתב בסימן תקפ"א, שהמנהג לא ללכת לאותו קבר באותו יום. אבל לקברים אחרים מותר. וכ"פ הרב עובדיה בהלכות אבלות.
    אבל נראה שאין מניעה ללכת לכמה קברות באותו יום.
    בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

  2. אלו שני מנהגים שונים שאין ביניהם קשר, יש מנהג לא ללכת לאותו קבר פעמיים באותו יום וזה בכל קבר שהוא, ויש מנהג לא ללכת לקבר אחר כאשר מבקרים את ההורים.