תשלומים עבור הסעות בתקופת הקורונה

שאלה:

קבלתי 11 שיקים מההורים עבור הסעות כל שנת הלימודים וההורים מחויבים בעת ההרשמה לנסוע 11 חודשים עי המורה האחראית בעת הרשום וגם אני מחויבת להסיע אותם אך בגלל הקורונה הופסקה ההסעה מתאריך 13/3 עד01/06 יש לי הוצאות קבועות כגון ביטוחים הלואות על הרכבים וכן תשלומי מוסכים ועוד הוצאות שוטפות אני לא יכלתי להודיע שאני מפסיקה את ההתחייבות מה עלי לעשות עם תשלומי ההורים

תשובה:

שלום וברכה,

יש להפחית את ההוצאות של הדלק שנחסכו במשך תקופת הקורונה. ואז לבקש מההורים שישלמו חצי מהתשלום. הבקשה לא תהיה דרישה הכרחית, אלא להודיע להם שכך ראוי לנהוג שהם ישלמו חצי אחר ניכוי ההוצאות שנחסכו.

(למשל: אם כל הורה משלם 500 לחודש והנהג חסך הוצאות של 100 לחודש, יש לנכות תחילה את ההוצאות הדלק – 400. ולבקש חצי – 200).

בהצלחה.

מקורות:

יש מחלוקת הפוסקים במכת מדינה האם ההפסד על הפועל בלבד או שההפסד צריך להיות על שתי הצדדים בשווה. ולכן לכתחילה לא ניתן לחייב את ההורים לשלם. אבל ראוי שההורים ישלמו חצי. החצי הוא אחר ניכוי ההוצאות שנחסכו לנהג. הנהג חסך בתקופה שלא עבד הוצאות של דלק. ולכן יש לגרע את ההוצאות של הדלק שאת זה ודאי ההורים לא חייבים לשלם.