בעל האבדה לא בא לקחת את האבדה

שאלה:

שלום,
בל'ג בעומר מצאתי על הכביש הראשי לכיוון מירון כובע חסידי.
עצרתי את הרכב בשוליים ע"מ לאסוף אותו.
יש בפנים מס טלפון. מסרתי לבחור שהכובע ברשותי.
הבחור אינו חוזר אליי…
כמה זמן יש לשמור את הכובע עד שאוכל להעביר למישהו אחר שצריך..?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לך להעביר את הכובע לשום אדם. אבל אתה יכול לומר לבעל הכובע שאתה ממתין עוד חודש ימים ואם לא בא לקחת את הכובע אתה מוציא את הכובע מהבית. ואתה מניח אותו מחוץ לבית ללא אחריות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיט ומשם תלמד לכל ממון שמונח אצלו שיכול להודיעו לפני שמסלק את הממון מתחת ידו.