חמץ שעבר הפסח

שאלה:

קניתי ויטמינים באתר מפורסם לויטמינים בשם IHERB שכמדומה לי שזה בארה"ב
האם אני צריך לחוש לחמץ שעבר עליו הפסח [אולי הם יהודים או שיש מניות ליהודים בחברה הזאת] כמו שכלים מארה"ב שמעתי שאומרים להטביל בלי ברכה כי ליהודים בארה"ב יש מניות בחברות גדולות [ולפעמים הם הבעלים]
תודה

תשובה:

אין צורך לחשוש, מעבר לכך שזה חשש רחוק וספק דרבנן לקולא, ויש כן גם ספק ספקא לענין הנושא של המניות שלהרבה פוסקים אינו כלום כיון שאין להם אפשרות שליטה בחברה, גם הקפסולות פסולות מאכילה, ואף שבםפסח עצמו לא מתמשים, לאחר הפסח אין חשש.