שכר לימוד לסמינר ששולם מראש, בזמן הקורונה

שאלה:

שלום הרב

אני תושב חו"ל, הבת שלי למדה השנה בסמינר בירושלים בו השכר לימוד גבוה. שלמנו את כל השכר לימוד מראש לפני תחילת השנה.
ב16/03 סגרו את הסמינר והבת שלי חזרה הביתה.
המשיכו קצת שיעורים מרחוק.
האם הסמינר חייב להחזיר לפחות חלק מהשכר לימוד לתקופה הזאת, היות וחלק מהשכר לימוד הוא בשביל פנימייה, אוכל, טיולים וכו'?

תודה רבה
כל טוב

תשובה:

שלום וברכה,

הורים ששילמו מראש עד סוף השנה, ופרץ נגיף הקורונה והתבטל הלימודים בכל המקומות, הנהלת בית הספר צריכים להחזיר את כל ההוצאות שנמנעו מהסמינר – אוכל טיולים. וביתירת הסכום יכולים להחזיק חצי, וחצי להחזיק. דהיינו הסמינר חייבים להחזיר הוצאות שנחסכו וחצי משאר התשלום.

אם התקיימו לימודים מרחוק, יכולים הסמינר להשאיר בידם תשלום עבור השיעורים שערכו באמצעי המדיה. שיעורים של למידה ברחוק חייבים ההורים לשלם, אבל גובה התשלום אינו זהה ללימודים בסמינר, ולכן על השיעורים מרחוק לא ניתן לגבות תשלום מלא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.