שיער נוכרי – עבודה זרה

שאלה:

שלום
דודה שלי מעצבת תוספות של שיער לכלות שבאים מסין, והיא אינה יודעת האם השיער הוא של חיים או של מתים וכן האם השיער שימש לעבודה זרה או לא
מה עושים?

תשובה:

על שיער המת לא משעתי וגם אין בזה איסור ככל שלא מדובר ביהודי. אבל בנוגע לעבודה זרה בהחלט יש לברר מה מקור השיער, ויש להמנע לכתחילה משימוש בשיער שמקורו בהודו. כדאי להתייעץ עם יצרניות פיאות חרדיות שיספרו מנין הן רוכשות שיער שניתן לסמוך שאין בו חשש עבודה זרה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שיער המיובא מסין אין בו חשש, ולפי המחיר יודעים מה מיובא מסין ומה מהודו.

    יש הטוענים ל"דלת מסתובבת" שסין מייבאת מהודו ומעבדת ומייצאת, אבל זה לא יתכן, כי סין מייצאת במחיר יותר זול ממה שהיא מייבאת מהודו.

    גם להכשר "חניכי הישיבות" יש כמה מפעלים בסין, המייצאים שיער סיני.