שאלה:
לאלו שמקפידים לא לאכול חמץ אא"כ הוא נאפה לאחר הפסח, האם צריכים להקפיד על כך כל השנה או שאפשר להפסיק מתי שהוא [רבים נוהגים להקפיד רק עד שבועות, האם יש למנהג הזה הגיון או מקור]
תשובה:
אין הבדל ואין הגיון, ככל שזה מלפני פסח השאלה היא אותה שאלה. הנושא הוא אחר, עד מתי לחשוש שהמאכל שלפני הוא אכן מלפני פסח, ובזה אני מבין שכל אחד קובע לעצמו את הזמן הסביר. כמובן כל זה חומרא ולא מן הדין.
יום טוב.
ראיתי פעם שייצרני המזון מודעים לכך ומשום כך הם הם מאחסנים את המוצר שיוצר לפני פסח עד שהעירנות הציבורית פוחתת ואז הם משווקים זאת. לפ"ז כעת הבעיה יותר חמורה לכאורה.
האם יש אמת בשמועה זו?
סביר שכן, אם הייתי בעל מכולת אני מניח שהייתי עושה כך…
השאר תגובה