מעשרות

שאלה:

שלום רציתי לשאול בנושא מעשרות כיצד שני אנשים עם אותה רמת הכנסה כאשר לאחד יש נכס דירה ולשני אין ושניהם צריכים לעשר בשווה?

תשובה:

שלום וברכה

אתה יוצא מנקודת הנחה כביכול מעשר זה סוג של מס הכנסה, ועכשיו צריך לעבוד לפי מידרג הוגן… האמת שזה לא נכון… חז"ל אמרו מי הקדימני ואשלם, כלומר, אדם נותן מעשר ויש לו תחושה כאילו הוא נתן משהו לבורא עולם, והרי האמת היא הפוכה לגמרי… בורא עולם נותן לאדם הכל הכל פרנסה חיים ובריאות, ומבקש שעשירית מהרווחים יתן לעניים. יש פטור מיוחד למי שאין לו הכנסות מספיקות למחייתו, אבל אנשים אחרים, בורא עולם נותן בידם פיקדון להעביר לעניים, בתמורה הוא מביא להם את ה90% הנוספים.

ברכה והצלחה ושפע רב.