להימנע מתשלום ועד בית

שאלה:

שלום רב, אני שוכר דירה בבנין עם 9 משפחות גובים לנו 70 של לחודש ועד בית, לפחות חצי מהמשפחות ילדיהם משחקים כל שעות אחר הצהריים והערב בחדר מדרגות כמובן שזה עושה רעש ולא ניתן לעבור שכל המשחקים והילדים על המדרגות בנוסף מנקים את הבנין בערך פעם בשבוע, לדעתי כיוון שמדובר בבנין בלי מעלית זה מחיר גבוה בנוסף למה שנשלם אם לא ניתן לעבור בחדר מדרגות וודאי לא עם עגלה לתינוק, כמובן שדיברנו עם ועד הבית אך הם אלו שבעיקר מעודדים את הילדים שהם לשחק בחדר מדרגות כך שאין עם מי לדבר
רציתי לשאול מה ההלכה אומרת בנידון האם אני מחויב לשלם הכל?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה גר בבניין ואתה שותף בכל הוצאות של הבניין, שלומי ועד הבית הם על ההוצאות של תיחזוק הבנין שישנם תמיד, ובאמת ראוי ונכון שהועד בית יהיה ישר והגון ונאמן ושהוא יתנהל בשקיפות שכולם ידעו לאן הולך כל שקל. אבל נשמע מן השאלה שאכן המצב כך וכל הבעיה היא שאין לך מספיק שימוש בחדר המדרגות וכן שהם לא משתמשים בו כראוי וזו לא סיבה שלא תשלם את ההוצאות המשותפות שיש לכל דיירי הבנין להתחלק בהם. ולכן אתה חייב לשלם תשלום מלא ככל הדיירים. ואן כל היתר להימנע מתשלום בגלל טענות שיש לך. אתה יכול לנסות לטפל בבעיות שיש לך נגד הדיירים, ובודאי ובודאי שהם צריכים להיות קשובים לך אני מאוד מקווה שאם אכן תסביר להם כמה שזה מפריע באופן רגוע ועייני בלא איומים כלשהם הם אכן יהיו קשובים וינסו למנוע את הטרדות שציינת בשאלתך. אבל להימנע מתשלום נחשב לאיסור גזל ואין לכך שום היתר למרות שיש לך טענות צודקות על דיירי הבנין ואופן השתמשותם בו.

בהצלחה.