כלאים בגינה הביתית

שאלה:

יש לי 3 ערוגות בחצר ברוחב של בערך 40 סנט' ואני רוצה לשתול בהם פלפל דלורית ועגבניה איזה מרחק צריך?

תשובה:

שלום רב

בענין המרחק שיש להרחיק בין המינים השונים כדי למנוע איסור כלאים יש חילוקי דינים:

בין הקטניות השונות יש להרחיק עשר אמות וחומש – 6.12 מטר.

בין קטניות לירקות – 6 טפחים – 58 ס”מ.

בין הירקות השונים – טפח ומחצה – 15 ס”מ ויש אומרים 29 ס”מ.

המרחקים הם בין הגבעולים, ולא מפריע שהענפים מתקרבים.

במקרה שבאים לשתול על שטח רחב, בין השטחים של הירקות השונים 58 ס”מ בכל רוחב השטח המפסיק.

ניתן להפריד בין המינים על ידי גדר גבוה עשרה טפחים 97 ס”מ ברוחב של לפחות ארבעה טפחים 39 ס”מ.