הצהרה על טופס ליווי

שאלה:

שלום. אחר הוצאת רשיון הנהיגה על הנהג לעשות 50 שעות עם מלווה ואחר כך להחתים אותו על טופס אינטרנטי וכך עובר המלווה
הדבר ידוע שכולם משקרים בזה ואף אחד לא באמת עושה את זה
נהגתי הרבה עם מלווה, ככל שיכולתי ועדיין איני מתקרב אפילו ל50 שעות (יש לדעת כי כל נסיעה כזו מחייבת תשלום של ביטוח צעיר 100 שח לארבע ימים)
האם מותר להחתים, האם אתם מכירים את הנושא ההלכתי של שקר לצורך?
נאמר לי אתמול על ידי אדם רציני כמה מראי מקומות להיתר כשהשקר לצורך
בקיצור האם מותר, תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להצהיר שקר. והעובדה שרובם כך עושים, לא מתיר את האיסור.

אבל ראה כאן בתגובה לשאלה זו (המגיב בשם ינון) שטוען שבירי במשרד הרישוי והם אמרו שלא חייבים למלאות את כל השעות, והם מודעים שהציבור לא עומד בזה, והם לא מקפידים על כך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1