הזכרת ימות השבוע באנגלית – עבודה זרה

שאלה:

למה אין איסור לומר באנגלית ״יום שלישי״ שהרי פירוש המילה ״יום של האליל פלוני״, האי אסור להזכיר שם אליל אם זה לא דרך גנאי?

תשובה:

שלום וברכה

אכן, בשו"ת מהר"ם שיק אסר למנות את השנים לפי הלועזי מחמת שזה בעצם מנין שנים לעבודה זרה, ולדבריו היה מקום לומר שודאי אסור לומר את שמות ימי השבוע באנגלית שאלו שמות אלילים רומיים ויוניים, ראיתי למי שרצה ליישב שיש הבדל, שכן שנים לועזיות זו עבודה זרה שעדיין קיימת, בעוד שהדת הרומית העתיקה בטלה מן העולם שנים רבות ואינה נודעת, וכל מי שמזכיר שמות אלו כלל אינו יודע ומבין מה הוא מזכיר ומה המתודה.