תחומין בירושלים

שאלה:

ראיתי שבירושלים גם בין שכונה לשכונה יש הרבה פעמים בעיות של תחום שבת, האמנם? באמת למשל יש בעיה מרמות לרמת שלמה. או מרמת שלמה לנווה יעקב וכד'?

תשובה:

בדרך כלל בין השכונות אין יותר מקמ"א אמה, אבל בדיוק בדוגמא שנתת אכן יש דיון גדול בין רבני השכונות, לגבי נווה יעקב אם יש רצף לעיר. זה אגב נפקא מינה גם לקגבי קביעת יום הפורים בט"ו. אינני יודע בזה הכרעה ברורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני ראיתי פשוט באיזה חיבור "דרך התחומין" (נמצא באתר של "מוקד העירוב" שכמעט כל השכונות בירושלים מופרדות זה מזה. [חוץ משכונות מרכז העיר שקשורות זה בזה]

  2. יתכן שגם רמות בכלל, אבל כמעט כל השכונות מחוברות ממש, אפילו הר נוף בית וגן וגלילותיה וכל שכן שכונות צפון העיר עד מזרחה.