שיעור שהתבטל בגלל אי הבנה

שאלה:

אני לומדת קורס אצל מורה באופן פרטי, התשלום הוא חודשי אבל אם שיעור מתבטל מטעם המורה – לא משלמים על שיעור זה (אם תלמידה מחסירה – היא כן משלמת) יום אחד התקשרה המורה להודיע שמחר אין שיעור וכך גם שיעור הבא יתבטל, בסוף התברר שהשיעור כן התקיים והיתה אי הבנה בין המורה לתלמידה (המורה הודיעה שיהיה והתלמידה הבינה שלא…) (התלמידה לא הגיעה והמורה כן – לתלמידות אחרות) האם צריך לשלם על שיעור זה?

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר והמורה הודיעה שיש שיעור, והתלמידה לא הבינה נכון, לא ניתן להגדיר את הטעות כטענת 'אונס', ולכן חייבת התלמידה לשלם על השיעור שלא הופיעה בו.

אולם ראוי שהמורה תגיע לפשרה עם התלמידה, ותמחל לה חלק מהתשלום של השיעור, מאחר והיה אי הבנה.

בהצלחה.