נוסע בדרך ואין לו מים לנטילת ידים לסעודה

שאלה:

כידוע בהלכות נטילת ידים אם אין מים צריך לחכות ד מילין בדרכו ומיל שלא בדרכו. שאלתי היא האם כשלאדם לא נעים לבקש מאנשים למשל בנסיעה באוטובוס נקרא שאין לו מים? תודה אשמח למקור

תשובה:

שלום וברכה

בביאור הלכה בסי' קסג מבואר שההייתר הזה אינו מרווח כל כך, וגם מי שאין לו מים עד ארבע מיל לא יאכל בלא נטילה אא"כ הוא חלוש מהדרך ורעב מאוד, מכאן נוכל ללמוד שגם אם זה כרוך קצת בבושה אין להקל ויש לבקש מים מאחרים.

בהצלחה.