לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לקרוא לאבא בשם חיבה

שאלה:

שלום, אני לעולם לא קראתי לאבא שלי אבא אלא קראתי לו בשם חיבה מגיל קטן שלא קשור לשמו זה עניין של הרגל מאז שאני זוכרת את עצמי, האם אני יכולה לפנות אליו עדיין בשם חיבה כשאני מדברת אליו/מגיעה לקבר או שצריך לקרוא לו אבא ולכבד את הנפטר?
מוזר לי המילה אבא ,כשאני קוראת לו בשם החיבה אני מרגישה יותר מחוברת אליו , זה שם ששנינו היינו קוראים אחד לשני.
מצטערת אם השאלה טיפשית,אבל זה ממש חשוב לי.

תשובה:

אין לקרוא לאבא בשמו או בכינויו אלא רק באב. בכלל אין טעם לפנות אליו ולדבר אליו, בקשה אליו בכלל היא בכלל "דורש אל המתים" ואסורה, תאמרי תהילים לעילוי נשמתו, זה הדבר היחיד שיכול להועיל לו, התחזקות שלך, תפילות למענו, דאגה שיאמרו עליו קדיש וכדומה. אגב, בשנה הראשונה נמנעים מלבוא לקבר, למעט סוף השבעה סוף השלושים וסיום ה12 חודש.

בשורות טובות.