השבת אבדה ברכב שכור

שאלה:

שכרתי רכב ממרכז ירושלים ומצאתי שם mp 3 ששיך כנראה לבחור ישיבה ניסיתי לברר דרך ההקלטות מי הבעלים או איזה ישיבה לפחות ולא עלה בידי לצערי עבר שנתיים מאז וזה עדיין שוכב אצלי אני גם לא גר באזור ירושלים אז הסיפור יותר מורכב השאלה האם יש מה לעשות בנידון לחזור בתשובה בדבר או אולי יש סיכוי שבחברת ההשכרה היו גם שוכרים גויים ולא מצאו את המכשיר בין לבין אשמח לעצה וגם תושיה לא יזיק

תשובה:

שלום וברכה,

בכל אבדה עם סימן צריך להכריז עליה באזור בו נמצאה האבדה. במקרה שלך יש להכריז ולתלות מודעה במקום של השכרת הרכב, ואולי המאבד יראה את ההכרזה. חיוב ההכרזה חל גם אם עבר זמן רב שלא הכרזת.

והיה אם אתה לא מאתר את המאבד, עליך לשמור את המציאה עד שיבוא אליהו. כמו כן ניתן לרשום את ערך המציאה במקום שמור עד שיבוא אליהו. ואז תוכל לעשות עם המציאה – הנגן מה שתרצה.

בהצלחה.