דברי תורה ליד אדם שנודף ממנו ריח רע

שאלה:

האם מותר לקרוא דברי תורה בפני מישהו שנודף ממנו ריח רע תמידי מחמת בעיות בריאותיות? מה אפשר לעשות בנידון?

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בריח של זיעה אין איסור, אלא אם כן מדובר במשהו חריף, אם מדובר בריח של צואה – כאשר מדובר בהפחה יש להמתין עד שהריח יחלוף, וכשמדובר בריח קבוע, יש לחוש שיש צואה על בשרו ודינה כריח שיש לו עיקר ויש להרחיק ארבע אמות. במקרה ששם דאורדורנט וכדומה והריח לא מורגש, כיון שהוא מכוסה מותר להתפלל שם.

מקורות:

ראה הקדמת המשנה ברורה לסי' עט. וראה עוד כאן.