גמרא סדורה

שאלה:

מהי דעת תורה בנוגע ללימוד שלא בצורת הדף של וילנא. שמעתי המלצות מאוד חמות מכמה מלמדים בתלמודי תורה על מהדורת גמרא סדורה של הרב ווינט, אלא שזה פיסוק עימוד ועיצוב מחודש של צורת הדף, האם מותר ללמוד בכך? והאם יש חילוק בין בחורי ישיבות לבין הבן שלי בתלמוד תורה?

תשובה:

אין כאן שאלה הלכתית כל שהיא, באופן כללי מי שמסוגל חשוב שיתרגל לצורת הדף של ש"ס וילנא, זה יקל עליו להתמצא בהמשך וללמוד ביתר קלות. אבל הכל לפי הענין, והעיקר שיבין היטב את לימודו וימצא בו סיפוק ושמחה.