לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ביטול מקח בגין מים עכורים בדירה שכורה

שאלה:

אני גר בדירה שכורה כבר כמעט שנתיים, המים בדירה הזאת מלוכלכים מאד [כנראה צנרת ישנה], לאחרונה אני מרגיש שאני כבר לא עומד בזה,
ע"פ כללי השכירות אני חייב להודיע על עזיבה חודש וחצי לפני, האם במקרה כזה זה שונה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר יש מום בדירה ניתן לבטל את הסכם החוזה. בהלכה מוגדר מום – כל הפרעה שנהוג באותו מקום להקפיד ולבטל את המקח. לכן, במקרה שלך צריך לדעת ברור שאכן זה מום שנהוג לבטל עליו את המקח. ואם הרבה אנשים מסכימים לכך, אין זה מום שניתן לבטל בגינו את המקח.

בנוסף, אם ידעת מהמום והסכמתה להמשיך לגור זמן רב, הרי זה נחשב שמחלת על המום. לכן כדאי שתודיע על עזיבה כפי ההסכם הכתוב בחוזה.

בהצלחה.