להתחרט על פשרה שהגיעה בהסכמה

שאלה:

שוכר שביטל חוזה מחמת אונס הקורונה ומשאיר הריהוט בדירה וצריך לשלם כמחסן כן פסקו לו.
א האם כלול בזה שצריך לשלם גם מחיר הובלה אילו לא היה המשכיר מניח לו להשאיר החפצים בדירה או רק כפי שנהנה מהאיחסון ותו לא וכן מסתבר כצד שני שהרי זה לא עסק של המשכיר איך ומה הוא מוציא החפצים מהדירה אם אינו מניח לו
ב אם השוכר שילם כפי הצעת המשכיר ואחרי כן חוזר שרוצה לשלם רק כפי האיחסון מה הדין נא תענו בהקדם

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום צריך להיות עבור דמי איחסון, ולא צריך לשלם על הובלה שזה לא קשור למשכיר.

אם המשכיר והשוכר הגיעו להסכמה והשוכר שילם לפי ההסכמה שהגיעו, לא יוכל השוכר לדרוש החזר כספי, מאחר והפשרה כבר נעשתה, ולא ניתן לחזור אחרי שעשו קניין על הפשרה, וכ"ש שלא ניתן לחזור אחרי שכבר קיימו את הפשרה.

בהצלחה.

(תשובה זו נכתבה לפי דברי השואל שטוען שפסקו לו שצריך לשלם תשלום של איחסון).

מקורות:

ביטול פשרה שבין התובע לנתבע – שו"ע חו"מ סימן יב סעיף ז.