להגיש תביעה לסילוק קנס בגין עברות תנועה

שאלה:

כשאדם מקבל דו"ח על עבירות תנועה יש לו אפשרות לבקש לבוא לפני שופט כדי לנסות לבטל את הדו"ח, האם זה מותר, או שיש בזה פנייה לערכאות

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לפנות לבית משפט כדי לנסות לבטל את העונש שקיבל בגין עברת תנועה, ואין בזה חשש של איסור.

בהצלחה.

מקורות:

אין איסור הליכה לערכאות כדי להציל את עצמו מהחיוב שהם הטילו עליו. ולכן כל נתבע מותר לו לפנות לערכאות. וכמו כן בכל דבר שלא ניתן לתבוע בבית דין, (שהנתבע מסרב להופיע בבית דין), מותר לתובע לתבוע בערכאות אחרי קבלת היתר מבית הדין.

בעברות תנועה התביעה היא להציל את עצמו מהתביעה שלהם, וגם אין אפשרות להגיש תביעה בבית הדין ולכן אין איסור בדבר.