פת הבאה בכסנין – בצק ממולא גבינה או בשר

שאלה:

עיסה שעושים בה פיתות שמברכין עליהן המוציא לכו׳׳ע, במקרה שמאותה עיסה עשו פיתה ומילאו אותה בגבינה וחמאה לא מתוקים ונאפתה עם המלוי מה מברכין עליה ראשונה ואחרונה

תשובה:

בצק רגיל של לחם הממולא בבשר או בגבינה, נחלקו הדעות בסוף סימן קסח אם דינו כפת הבאה בכיסנין, ראה ט"ז שם ס"ק כ שסבר שדברי השו"ע לגבי ממולא במיני מתיקה הוא לאו דוקא והוא הדין מינים אלו, והמגן אברהם ס"ק מד שם חולק וסובר שברכתם המוציא, וראה עוד משנה ברורה וביאור הלכה שם וכף החיים ס"ק קלז בשיטות השונות בענין זה, לכן יש להחמיר לאכול מאכל כזה בשיעור קביעות סעודה או לאוכלו בתוך הסעודה.