סיום מסכת

שאלה:

שלום לכבוד הרב, סיימתי מסכת בבא מציעא ב"ה ולמדתי הפרקים שלה לא לפי הסדר ושיירתי מהפרק האחרון שלמדתי קטע קצר אך איני זוכר באיזה פרק כי עבר יותר זמן ממה שחשבתי שחיכיתי שתעבור הקורונה ויחזרו לבתי מדרש, אוכל פשוט ללמוד קטע אחרון בכל פרק ואז בסיום לקרוא את החלק האחרון של המסכת כאילו שהסיום עליו או שצריך שבשעת חגיגת הסיום ישאר קטע שאותו אני מסיים ובקיצור רעיון השאלה האם חייב להשאיר קטע שלא נלמד לרגע של הסיום או שאפשר באותו יום פשוט שמסיימים לעשות הסיום ויחשב סעודת מצווה למרות שלא כרגע ממש מסיים? תודה

תשובה:

אתה יכול לסיים באותו היום ובערב לעשות את החגיגה וזה נפלא! זו עדיין סעודת המצוה שיחדת לרגל שמחת הסיום.

תזכה להתחיל ולסיים עוד הרבה מסכתות בעיון מתוך ידיעה והבנה.

בהצלחה