נטילת ידים אחרי ציפורניים ושירותים

שאלה:

שלום
האם עלי לקום כל פעם שאני רואה את אבי ואימי או רק שהם נכנסים לבית נגיד?(מנהג ספרדים)
בנוסף האם כשאני מורידה ציפורנים ויוצאת מהשירותים עלי לשטוף את ידי פעמיים?
וגם האם כשאני עוברת על כללי המוסד החינוכי יש עם זה בעיה (כשאין בעיה הלכתית) ?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

רק כשנכנסים לבית יש לקום בפניהם לא כל רגע שעוברים מחדר לחדר.

אחרי גזיזת ציפורניים יש ליטול שלוש על כל יד לסירוגין כמו בבוקר, אחרי שירותים יש בזה מחלוקת בין הפוסקים כמבואר במגן אברהם בתחילת סי' ז, המחמיר ליטול שלוש תבוא עליו ברכה אבל מן הדין די בפעם אחת על כל יד.

כדאי מאוד לשמור על כללי המוסד, חלק מהבשלות והבגרות שלנו זה ללמוד מה המקום שלנו, יש הנהלה יש כללים וכו', זה מסייע גם בחיים לעבוד בצוות ותחת בוסית בעבודה… "איזהו חכם המכיר את מקומו".