חבר ששאל עט ולא החזיר

שאלה:

שלום. חבר שביקש ממני עט לזמן השיעור, ובהמשך היום כשביקשתי את העט אמר שאינו מוצא אותו , האם חייב לקנות לי עט חדש?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

החבר ששאל ממך עט ולא מוצא אותו חייב לשלם לך את הערך העט שהשאלת לו. הוא לא חייב לקנות חדש אלא לשלם ערך של העט שהיה לך. ולכן אם העט הוא משומש זמן רב, המחיר יכול להיות ערך של כחצי עט חדש. ואם העט הוא כמעט חדש יצטרך לשלם לך מחיר של כמעט חדש.

בהצלחה.