תפילה על קברי צדיקים דרך הנייד

שאלה:

שלום רב,
לאחרונה ראיתי שאנשים שבאים לקברות צדיקים מתקשרים בטלפון הנייד לקרוביהם ושמים את הפלאפון על הקבר שיבקשו בקשות ויתפללו לצדיק.
רציתי לשאול האם ניתן לעשות כן ? ואם אין בזה בעיה הלכתית כלשהי .
תודה,
רחלי

תשובה:

אין בכך כל ענין, הזגולה היא השהות במקום. בנוגע לאסיור ששאלת: תפילה לצדיק תמיד יש בה בעיה של "דורש אל המתים", לענין זה לא משנה אם אתה בא לקבר או מדבר עם הצדיק בטלפון… תפילות מתפללים רק לה' יתברך שירחם בזכות הצדיק הקבור שם.

בשורות טובות.