עטרות חתנים – זכר לחורבן

שאלה:

נהוג אצל עדת החסידים שיש להם עטרה של כסף על הטלית של שבת, גם נהוג שהחתן לובש טלית של שבת כל שבעת ימי המשתה, האם אין בזה משום עטרות חתנים שיש בו איסור בזמנינו כנפסק בסי' תק"ס, והגם שגם אנשים רגילים יש להם עטרה זו יש בו איסור לחתן כמבואר שם
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה נראה פשוט שהאיסור הזה הוא רק לגבי כעין כתר וכדומה שהוא מלבוש בפני עצמו הנעשה לכבוד, שזה לא התירו, המילה עטרה קצת מבלבלת אבל כאן לא מדובר בדבר כזה, העטרה הרי תפורה לטלית והיא חלק ממנה, אין איסור ליפות מבגד, רק עטרה שהיא דבר בפני עצמו בכלל איסור זה.