הלוואה למומר בריבית

שאלה:

שלום רציתי לדעת האם מותר להלוות בריבית ליהודי שחי עם גויה ?

תשובה:

שלום וברכה,

לדעת מרן השולחן ערוך מותר להלוות למומר בריבית. ואסור ללוות ממנו בריבית. והרמ"א כתב שיש מחמירים בזה. ולכן כדאי להישמט ממנו.

אם המומר הוא תינוק שנשבה, אסור להלוות לו בריבית.

ולכן יהודי שנשוי לגויה דינו כמומר הנ"ל. ואם הוא תינוק שנשבה אסור.

כמובן שאם עורכים היתר עסקה מול הלווה מותר לכו"ע.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע יו"ד סימן קנט סעיפים ב-ג.

ב]

מומר מותר להלוותו ברבית ואסור ללוות ממנו ברבית:

הגה: ויש מחמירין אף במומר להלוותו (המרדכי והגהות מיימוני בשם ראבי"ה ורש"י וסמ"ג ובמהרי"ל) וטוב להחמיר אם אפשר להשמט ממנו:

ג] כותיים יש להם דין מומר לעבודת כוכבים. הקראים אין להם דין מומרים ואסור להלוותם ברבית ואין צריך לומר שאסור ללוות מהם ברבית:

הגה: ועיין לעיל סימן קנ"ז וקכ"ד דין אנוסין. תינוק שנשבה לבין העובדי כוכבים ואינו יודע מתורת ישראל כלל דינו כקראים ואסור להלוות לו ברבית (כך משמע מב"י לדעת הרמב"ם). ולכן מומרת לעבודת כוכבים שיש לה בן מן העובד כוכבים שהבן הרי הוא כמוה ונקרא מומר אסור להלוות לו ברבית (מרדכי פ' החולץ) דהוי כתינוק שנשבה לבין העובדי כוכבים: