מה ללמוד הלכה בעיון?

שאלה:

שלום כבוד הרב
מה הרב ממליץ לבן תורה נשוי ללמוד הלכה בעיון (הכוונה לטור בית יוסף וכו')
חשבתי על נושאים חשובים מאורח חיים לאוו דווקא נושא שבת.
נשמח לשמוע דעת הרבנים בנושא.
תודה רבה

תשובה:

מאוד קשה להמליץ, תלמד כפי נטיית ליבך, הלכות ברכות טור בית יוסף משנה ברורה ועיון בפוסקי זמנינו, זה לימוד נפלא! כך גם לגבי הלכות המועדים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

18 תגובות

  1. תודה כבוד הרב
    לגבי ברכות האם הכוונה מסימן רב ?
    אני ספרדי-במה עדיף להתמקד בטור בית יוסף ואח"כ מגן אברהם עד המשנה ברורה?
    תודה

  2. הכוונה מסי' קסז, תוך דילוג פה ושם על מה שנראה לך פחות הכרחי כרגע. אבל לא לדלג קסז-קסח, קעד-קפז. ואז רב ואילך…

  3. שלום כבוד הרב
    ממש זיכיתני!
    סיימתי ב"ה טור בית יוסף משנה ברורה על הסימנים מעלה,
    מה הרב יכול להמליץ על נשוא הלכתי אחר כרגע?
    תודה

  4. אשריך!!! אני לא מתבייש לומר שאני פשוט מקנא בך.. עכשיו הזמן ללימוד הלכות החגים. תבחר לך את הסימנים המרכזיים בתקיעת שופר, כמו תק"צ, אחר כך תתמקד בסוכה, הל' סוכה זה לימוד מרתק ומעצים!

  5. שלום כבוד הרב
    אני פשוט רוצה להכין את עצמי,לאחר הלכות סוכה חשבתי ללמוד בעיון הלכות שבת אבל להתרכז במלאכות היותר רלוונטיות,האם הרב יכול למקד אותי?
    תודה רבה

  6. הסימנים המרכזיים, הם רנג-רנט, שב,שו-שיא,שיג-שכח,שלו-שלח,שמ. כמובן גם ביניהם יש שיותר למדניים וחשובים ויש שיותר קלים.

  7. שלום כבוד הרב
    בקרוב בעז"ה מסיים את הסימנים מעלה,כעת מה השלב הבא?אני חושב על נושא מסויים ביורה דעה אבל מצד שני חושב אולי לא אצליח להתמודד או דווקא לקחת גמרא וממנה להגיע לשולחן ערוך ,מה שבטוח אני מחפש הלכה למעשה.
    מה הרב אומר?
    תודה רבה

  8. בהחלט. אתה צריך לבחור קודם כל מה הנושא שאתה רוצה להתמקד בו, הל' פסח מחולקים לשלושה – בדיקת וביעור חמץ, אפיית המצות, ודיני ליל הסדר, ובאמצע גם נכנס הגעלת כלים. נושא רביעי… בחירת הנושא היא כבר התמקדות מספקת.

  9. שלום כבוד הרב,
    אני בשלבי סיום הלכות פסח…לא נשאר הרבה.
    אני חושב מה הצעד הבא,אולי ללמוד מסכת מכות הבנתי שזו גמרא מעניינת(למרות שאני יותר נמשך להלכה למעשה)או אולי להתחיל הלכה מנושא קל יחסית ביורה דעה .
    מה כבודו יכול להמליץ?
    תודה

  10. הכי חשוב ללמוד מה שליבך מושך אותך… אם אתה נמשך להלכה, אז בינתיים תלמד הלכה, יורה דעה חלקים רבים שם לא קלים, בעיקרון חלק ג' קל יותר, כמו כן אם אתה נשוי, הל' נידה זה יחסית לא קשה, וזה מאוד חשוב. בהצלחה

  11. שלום כבוד הרב
    אלו נושאים כלולים בחלק ג ?
    נידה-היינו טור שולחן ערוך?נדמה לי שיש בנושא זה הרבה חשבונות וזה יחסית קשה לא?(לפחות כך הבנתי מכמה שלמדו)
    תודה

  12. תלמד הל' נדה, זה לא כל כך מסובך כמו שזה נראה לך, אבל תלמד לאט לאט, לאן אתה רץ… ויש כמובן לחזור הרבה על הלימוד עוד ועוד כדי שלא לשכוח… יש אגב המון ספרי עזר בהל' נדה.

  13. תקיף הכל, אבל אתה יכול לעשות לך סדר מועיל, למשל את הבית יוסף בסי' קפג שהוא קצת מסובך אולי תדלג בשלב זה. אם קשה לך בתחילה חישובי קפט, תלמד קפד, קפח, קצ, ואחר כך תלמד קפה קפו קפט, ורק אחר כך את קפז, ואחר כך תשלים כבר את מה שנשאר שזה מעט. בהצלחה. אני לא מכיר אותך, אם זה כבד עליך תחזור לאורח חיים.