כלה – חסרה בדיקה אחת בשבעת הנקיים

שאלה:

כלה לפני חתונתה, שלא עשתה בדיקה אחת ביום הרביעי של שבעת הנקיים (כלומר עשתה רק את הבדיקה של הבוקר, ולא עשתה את הבדיקה של לפני השקיעה) מה דינה? (ואם אפשר מקור) תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל בין כלה לשאר אשה והדין שווה בכל אשה שבאופן שבדקה ביום הראשון והשביעי יצאה ידי חובה בדיעבד, [אפי' רק בבדיקה אחת] ויכולה לטבול, אך בדיקות אלו של יום א' וז' הם לעיכובא. והוא הדין גם ככן בכלה ששכחה בדיקה אחת אין להחמיר כלל בכך ואף בכל אישה..

מקורות:

שו"ע סי' קצו סעיף ד.

בכל יום מז' ימי הספירה צריכה להיות בודקת לכתחלה פעמים בכל יום, אחת שחרית ואחת סמוך לבין השמשות (טור בשם סה"ת וע"פ), ואם לא בדקה בכל השבעה אלא פעם אחת, לא שנא בדקה ביום ראשון של השבעה או ביום השביעי או באחד מהאמצעים, מאחר שבדקה ביום שקודם השביעי ומצאה טהורה, עלו לה. אבל אם לא בדקה בכל הז', וביום השמיני בדקה ומצאה טהורה, אין לה אלא יום ח' בלבד ומשלמת עליו. ויש אומרים שצריך שתבדוק ביום ראשון מהשבעה וביום השביעי, ואין להקל. והבדיקה תהיה לאור היום ולא לאור הנר (תולדות אדם וחוה נתיב כ"ו והרשב"א בתורת הבית), ובדיעבד מהני אפילו לאור הנר (כן משמע בבית יוסף):