הפסק בין הקידוש לסעודה / טעה בקידוש אם חוזר ומברך הגפן

שאלה:

שלום, מהו פרק הזמן שמהווה הפסק לקידוש במקום סעודה?
אדם שטעה ובחג אמר קידוש של שבת ובירך גם הגפן ושתה
האם יחזור על קידוש של יו"ט ויברך שוב הגפן?

תשובה:

שלום וברכה

1, לכתחילה יש לקדש לאלתר כמובא ברמ"א סי' רעג סעי' ג, וראה סידור יעב"ץ שהוא שם אפילו שיעור הילוך כ"ב אמה כמו בנטילת ידים. אולם מן הדין, כל עוד לא הסיח דעתוולא שינה מקומו זה נחשב קידוש במקום סעודה אפילו לאחר זמן ארוך, ראה ביאור הלכה שם ושער הציון ס"ק יג.

2. חוזר שוב על הקידוש, לגבי ברכת בורא פרי הגפן, אם היה בדעתו לשתות יין בסעודה אינו חוזר ומברך, ואם לא היה כך בדעתו חוזר ומברך, ראה פסקי תשובות סי' תפז הערה 22.