האבות למדו תורה

שאלה:

שלום רב

שמעתי בכמה מקומות שהאבות הקדושים למדו תורה

כיצד יתכן?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי, הובא בחז"ל במקומות רבים שיעקב למד בבית שם ועבר, ואברהם אבינו קיים את כל התורה, גם לפני מתן תורה היו לאבות גילויים נבואיים שבאמצעותם למדו את כל התורה כולה. על אברהם אבינו נאמר שקיים אפילו מצוות דרבנן שנתקנו דורות רבים לאחריו…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני יודע אם אכן ידעו גם חלקים אלו, אולי כן, יש מושג של נבואה… יש דברים שאנחנו יודעים שלא ידעו, יעקב הרי התאבל על יוסף וכו'… אבל יצחק ידע ונאסר עליו לגלות, כל זה מובא בחז"ל.