אזכרה בשבת

שאלה:

שלום הרב, היארצייט של אמא שלי נופל בשבת הקרובה, באיזה יום עדיף לעשות סעודת אזכרה? יש לי אפשרות לעשות זאת ביום חמישי הקרוב. האם זה בסדר? בנוסף, מה טוב לעשות באותה שבת לעילוי נשמה כאשר בגלל הקורונה לא ניתן להביא אוכל לברכות בבית הכנסת.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

את הסעודה תוכל לעשות ביום חמישי בערב או במוצאי שבת – מלווה מלכה.

בשבת עצמה יש לומר את הקדיש בכל התפילות, להשתדל לעלות לעליית המפטיר ולעשות השכבה, וללמוד משניות לעילוי נשמתה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. למיטב זכרוני ההוראה שאני קיבלתי כשהי"צ חל בשבת אז בשבת הקודמת עולים למפטיר מטעם זה אך בו ביום עולים משבעה קרואים. (ובאופן פרקטי עליתי לשביעי כך שגם שיכולתי גם להגיד את הקדיש)

  2. אכן יש בזה מנהגים חלוקים, בשער אפרים ט,מב כתב לעלות מפטיר, וכ"כ בגשר החיים פרק לב, ובשו"ת יחווה דעת סי' נט ונראה שכך המנהג, אכן בפני ברוך הביא בשם אביו לעלות משבעה קרואים.