סוכה

שאלה:

שלום כבוד הרב
1.לפי סימן תרל ס"ק כ"ח-האם הברזנט שאנו שמים בסוכה כיום דינו כדופן?
2.סכך פסול 4 טפחים בסוכה-לא לאורכה או לרוחבה אלא במקום אחד בסוכה וכן אוויר 3 טפחים לא לאורכה או לרוחבה אלא במקום אחד-האם יהיה ניתן לאכול ולישון שם?
3.לפי תרלא סעי י'-אם עשויה הסוכה כעין צריף מדוע אינה צריכה 2 דפנות וטפח כמו כול הכשר סוכה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. יש להבדיל בין עיקר הדין לבין המנהג שמביא הרמ"א שהזכרת. מעיקר הדין, אין להשתמש במחיצות של לבוד, כך נהגו כיון שאין הכל בקיאים כיצד לעשות זאת, אבל אם מלבד הלבוד ם שמים רבזנט וקושרים אותו חזק מאוד מכל הצדדים זה מצויין. ברזנט לבד בלי פסי לבוד, כדאי להמנע מחשש שכיון שהוא מתנועע ברוח המחיצה מתבטלת.

2. אסור.

3. לא הבנתי, ברור שצריך דפנות, השאלה כאן אם הדפנות יועיל כיון שאין לה גג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    2. למה לא נאמר בסכך פסול 4 טפחים שמותר לישון ולאכול שהרי יש סכך כשר יותר מפסול?
    3.השו"ע מתיר את הסוכה שעשויה כעין צריף-אני שואל איך הוא מתיר הרי אין כאן 2 דפנות וטפח?(כך גם הבנתי מהציורים של עוז והדר על סעיף זה).
    תודה