מעביד שהכניס את המשכורת דרך אדם שלישי שעוקל חשבונו

שאלה:

המעסיק שלי חייב לי סכום כסף גדול והוא העביר אותו (בהסכמתי) דרך אדם שלישי, ולפני שהוא הספיק להעביר לי אותו החשבון שלו עוקל והוא שקוע בחובות. האם אני יכול לדרוש מהמעסיק לשלם שוב?

תשובה:

שלום וברכה,

אם המעסיק הכניס את הכסף לאדם אחר ואמר לך שהכסף ייכנס לחשבון של פלוני עבורך, חייב המעסיק לשלם לך שוב.

אם אתה אמרת לו שיכניס לחשבון של פלוני, ההפסד עליך.

אם אתה אמרת למעביד שיכניס את הכסף למי שהוא רוצה הדין שונה, וכנראה זה לא שייך לשאלה הנ"ל לכן אין צורך להרחיב.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן קכא סעיף א. שם מבואר שאם אמר לו שלח על ידי פלוני, הרי זה שליחות, וההפסד על המקבל. ולכן אם אמרת לו שיכניס לחשבון של אדם מסוים, ההפסד עליך. אבל אם הוא מיוזמתו החליט לשלוח לך דרך פלוני, הרי הוא שליח של המעסיק, ולכן כל עוד הכסף לא הגיע לידך, ההפסד עליו.

הצטרף לדיון

תגובה 1