'מכירת' חניות בקבוצת רכישה

שאלה:

רכשנו קרקע בקבוצת רכישה לבניית 46 דירות עם חניון שבו מסומנות 48 חניות.
בהסכם-השיתוף מופיע 'ייבנה חניון שישמש את כלל בעלי הזכויות בקרקע'. לכאורה לפי זה כל הרוכשים שותפים בחניון.
בנוסף, בהיתר הבנייה יש תנאי 'טבלת שיוך חניות' שבה מסומנת לכל דירה חנייה.
יש לציין כי בהסכם קיימת התחייבות לפעול בהתאם להיתר הבנייה ועל דעת כן נשתתפנו.
למרות הנ"ל אחד מנציגות הקבוצה "מכר" בנפרד לחלק מהרוכשים כמה חניות, כך שיש רוכשים שנותרו ללא מקום חנייה. (התשלום הגיע לכיסו הפרטי)
יש לציין שהוא הבטיח גם לאלה שלא קנו ש'יישאר להם איפה לחנות'.
השאלה היא: מכיוון שכלנו שותפים בקרקע ובחניון, האם יש תוקף הלכתי ל'מכירה' ובעקבותיה להצמדות בטאבו של החניות?
וכיצד ניתן לפעול על מנת להביא את העניין על פתרונו?

תשובה:

שלום וברכה,

מקובל שבחוזה המכירה הקבלן שומר לעצמו זכות למכור את החניות לכל מי שירצה. ולכן אם יש סעיף כזה, זכותו של הקבלן למכור את החניות לדיירים בבניין. כדי לענות תשובה צריך לעבור על החוזה לראות את תנאי החוזה, ולבדוק האם יש לקבלן זכות למכור או לא.

כדאי שתתייעץ עם עו"ד שעוסק בנדל"ן שיסביר לך האם המכירה של הקבלן חוקית או לא. ובהתאם לכך תוכל לדעת אם ניתן לתבוע אותו.

בהצלחה.