כתמים לפני מחזור – חישוב קביעת הוסת

שאלה:

שלום וברכה
ברצוני לשאול 2 שאלות
א.אישה שהמחזור שלה מתחיל בראיית דם ורק אחרי יום או יומיים מגיע הדם הרציני. ממתי זה נקרא שהתחיל לה המחזור? ומתי זה היום ווסת שלה?
ב. מה הדין שראתה דם אחרי קיום היחסיים והמחזור (הדם הרציני) התחיל רק אחרי יום

תשובה:

לא הבנתי מה נקרא דימום רציני, אצל כל אשה זה מתחיל בדימום קל. אבל אם הכוונה ממש רק לכתם, אזי הדין כך: אף שלהלכה כתמים אין בהם משום וסת, כיום שנשים לא מרגישות ביציאת הדם וקשה להבחין מה היא ראייה ומה הוא כתם, אשה שרגילה שכך מתחיל אצלה המחזור, תחמיר לפרוש גם לפי יום הכתם הרגיל, ולא רק לפי תחילת המחזור ממש. אם זה לא ממש רגיל אצלה זה גם דבר שמצריך הבחנה, אם יש 24 שעות עד תחילת המחזור, לא צריך להתחשב בזה כוסת, אבל אם זה סמוך יותר והכתמים אוסרים – יותר מגריס, ויש כמה, זה בעצם תחילת המחזור ויש להחמיר כנ"ל.

מקורות:

ראה משמרת הטהרה פרק ז סעי' יז.