לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גזל בהיותו קטן

שאלה:

שלום הרב זאת שאלה קצת פרטית שאני שואל את זה בשביל חבר שלי כי הוא לא יכול לשאול בדיוק אנחנו ממש חברים טובים לכן הוא גילה לי את זה לא מזמן הוא נכנס לעול תורה ומצוות והוא סיפר לי ממש בסודיות שלפני הבר מצווה הוא גנב סכום של סה"כ במצטבר סכום העולה על 4000 הרוב מקופת צדקה ועכשיו ליבו נוקף אותו הרי אין לו 4000 שח כי זה די סכום דמיוני וגם אם יהיה לו לא בטוח שהוא יתגבר על היצר והוא לא יחזיר את הסכום מה יעשה וכיצד יוכל לתקן מה שעשה ?
האם יש אפשרות לוותר על הסכום?

תשובה:

שלום וברכה,

קטן שהזיק או גזל והגזילה אינה בידו אינו חייב להשיב. ולכן אם הגזילת הכסף היה לפני היותו בגיל 13 אינו חייב להשיב. אך ראוי ממדת חסידות שיפצה בסכום קטן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שמט סעיף ג. ובפת"ש שם.