שליח ציבור לבדוק שיש מנין לשמונה עשרה

שאלה:

בס"ד

שלום לרב,
במניין מצומצם שהחל עם 6 אנשים בקרבנות והמשיך ל 11 בסיומן כולל אמירת קדיש לפני "הודו" ולקראת תפילת 18 התרחב ל 14 מתפללים, האם שליח הציבור אמור לבדוק מי מהמתפללים נמצא לקראת תחילת התפילה (גאל ישראל) כאשר הוא מגיע ל"בעת שוועם אליו" (לפני "תהילות….")?
או האם יוכל לסמוך על המתפללים שהם הצטרפו בזמן לתפילה?
אני טענתי שמברכת המאורות ועד סוף 18 צריך להיות רצף תפילה ולא ניתן להמתין או לבדוק.

תודה, אייל.

תשובה:

צריך בהחלט לבדוק כדי לדעת שיש עשרה אנשים המתחילים יחד, כמבואר במשנה ברורה בסי' צ סעיף ט. רק נכון הדבר שלא בודקים זאת אחרי גאל ישראל, אלא עוצרים לפני תהילות ושם בודקים, או אחרי קריאת שמע לפני ויציב.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות.