שאלות באמונה

שאלה:

שאלות באמונה ( תורה היא וללמוד אני צריך): 1.מנין לנו שכל מצוות התורה ניתנו מהקב"ה ולא משה רבינו הוסיף חלק מדעתו?
2. גם אם ליהדות יש תשובות לספקות לכאורה שמתעוררים ע"י המדע- למה להעדיף את תשובת התורה על פני המדע?

תשובה:

שלום וברכה

1. בדיוק בשביל האמונה הזו עשה לנו בורא עולם את מעמד הר סיני, שם הוא הראה לעיני כל ישראל אימון בלתי מסוייג במשה רבינו, ואני בטוח, שאם בורא עולם סמך עליו שלא ישנה הרי הוא שגם דאג לכך שזה יקרה כפי שרצה בלי שינוי…

2. המבט שלך לא מובן לי. הלוגיקה צריכה לעבוד אחרת: יש להביא את ההוכחות שתורה מן השמים, לעיני כל ישראל וכו', ואחר שהוכח שתורה מן השמים, אם יש לך שאלות מהמדע ויש להם תשובות מהתורה בהכרח התורה צודקת, שהרי כבר הוכחנו שתורה מן השמים.