קורקינט אבוד

שאלה:

אני וחברי מצאנו קורקינט עם כידון לא מכוון זרוק על העפר ואין עליו סימני זיהוי האם אנו יכולים לקחת אותו?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

בכל מציאה אם אין סימן, הרי זה שייך למוצא. אבל בקורקינט, לא תמיד מה שמושלך זה אבדה, פעמים שבעל הקורקינט או ילד הניח את הקורקינט שלו לזמן מה, ואח"כ יבור לקחת. ולכן אין זה אבדה אלא הינוח במקום שמשתמר קצת שאסור לקחת. ורק אם זה נראה שמושלך לאשפה או שהקורקינט מושלך שם זמן רה יהיה מותר לקחת את הקורקינט.

בהצלחה.