קדושה ביחיד

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
קראתי היום ברמבם הלכות תפלה ליחיד שמתפלל שחרית מדלג על הקדושה כי אין היחיד אומר קדושה,רציתי לדעת האם הדבר הזה נפסק להלכה בילקוי" שוע וכו..?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי, זו הרי גמרא מפורשת בברכות כא ב, אין ויכוח על הנושא הזה, יש דיון רחב בפוסקים ראה סי' נט סעי' ג לגבי קדושת יוצר אם היא נאמרת ביחיד, ולכן נהגו שמי שמתפלל ביחיד אומר אותה בטעמים או בלחש, אבל הקדושה שבחזרה ודאי נאמרת רק בציבור בחזרת הש"ץ.