כיסוי ראש בחדר שינה

שאלה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין אין איסור לאשה להסתובב בביתה ללא כיסוי ראש (בזמן ההיתר) כשרק בעלה רואה אותה אך הזוהר כותב על זה דברים נוראיים וחלק גדול מן הציבור החרדי מקפיד על זאת.

שאלתי היא, האם בחדר המיטות מותר ללכת ללא כיסוי ראש?
אני לא מדבר בזמן קיום יחסים אלא באופנים הבאים:
1. כשהאשה רוצה ללכת לישון ויותר נוח לה ללא כיסוי ראש.
2. כשהיא רוצה להתייפות לפני בעלה (בחדר שינה)?
3. כאשר חוזרת מבחוץ ורוצה קצת להתאוורר ולאוורר את ראשה.

שאלות אלו הם על פי מה שכתב הזוהר ולא על פי ההלכה.

בברכה.

תשובה:

שלום רב,

אם היא חפצה לנהוג כדברי הזהר עליה להקפיד על במצבים אלה שהיא לבד בחדרה או עם בעלה (שלא בשעת תשמיש) וכמובן גם בשעה שהולכת לישון. ראה שו"ת חתם סופר או"ח סי' לו, וביאור הלכה בסי' עה בשם הב"ח וכן הבית שמואל.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. בשעת תשמיש יש הכותבים שהזוהר הקדוש מתיר ???? כך נראה מלשון הרב "שלא בשעת קיום יחסים" אשמח לתשובה עם מראה מקום אם יש.

  2. ודאי, הרי בשעת תשמיש נאמר בגמרא הוא בבגדו והיא בבגדה יוציא ויתן כתובה, ודאי אין חיוב לכסות אז את הראש.

  3. המדריכי חתנים של החסידים אומרים שצריך ליהות מכוסה שערה בשעת תשמיש ןלפי מה שהרב אומר אז הבעל ג"כ צריך להוריד את הכיפה זה חובה ?

  4. כפי שהבנתי מהמאמר הזה, המסקנה היא שיש חיוב ללבוש כיפה (או מצד הט"ז שיש בזה איסור בחוקותיהם לא תלכו, או מצד האגרות משה שזה התקבל בכל ישראל). אבל האם יש חיוב: א) בשעת תשמיש – ב) לפני ואחרי תשמיש? או שבזמנים אלו זה רק מידת חסידות כמו שכתב הגר"א בזמנו?